Стопкадър: Нова нюзЗаместник-министърът на електронното наблюдение Атанас Мазнев обясни колко

...
Стопкадър: Нова нюзЗаместник-министърът на електронното наблюдение Атанас Мазнев обясни колко
Коментари Харесай

Зам.-министър: Близо 6,5 милиона лева ще струва видеонаблюдението на изборите

Стопкадър: Нова нюз

Заместник-министърът на електронното наблюдаване Атанас Мазнев изясни какъв брой ще коства виденюблюдението на изборите на 2 април. То ще се стартира да функционара при преброяването на бюлетините.

„ Това с какво устройство ще бъде изпълнено видеонаблюдението и видеозаснимането, ще го осъществя изпълнителят на публичната поръчка. Това е осведомително обслужване. По отношение на цената, имаме промяна на бюджета, и цената почти ще 6 милиона и половина, 6 444 735 лв., като в действителност това е оптималната щадяща цена, с която ние можем да осъществяваме този план “, съобщи Мазнев за Нова нюз.

„ Тоест, опитахме се, тъй като трябваше да имаме и логистика към това нещо, опитахме се въз основата на тази техническа спецификация, която ние сме разписали, се опитваме да решим задачата, която ни е сложена от закона и от Централната изборна комисия. Тоест, ние би трябвало да се съобразим това устройство да отговори на изискванията, тъй че да може да създаде видеозапис, в същото време това логистично би трябвало да е доста устройството, да е доста гъвкаво, с цел да може да свърши работа, в случай че тежи 50 или 100 кг или 20-30 кг, или 5 кг или 1 кг “, добави Атанас Мазнев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР