Стопкадър и видео NOVA NEWS, vbox7.comИзявленият на политици от наши

...
Стопкадър и видео NOVA NEWS, vbox7.comИзявленият на политици от наши
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Кирил Петков беше посрещнат на високо ниво в САЩ

Стопкадър и видео NOVA NEWS, vbox7.com

Изявленият на политици от наши партии, че Кирил Петков е отишъл някъде, с цел да обслужва непознати ползи, това са безусловно несъстоятелни обвинявания. Още повече, че България е член на НАТО и в този смисъл в един в един интервал, в който имаме война в безусловно до границите на България, е обикновено България да търси и да води диалози със своите съдружници, измежду които Съединените щати е най-големият съдружник. На процедура в този смисъл аз считам, че това посещаване е доста навременно, още повече имайте поради, че от интервала, в който е почнала войната в Украйна до този миг, единствено двама министър-председатели са пристигнали във Вашингтон. Единияят е Марио Драги, който се срещна, несъмнено, с президента Джо Байдън, а вторият е Кири Петков, който се видя с Камала Харис. Относно мненията за това на какво равнище е посрещнат и за какво по този метод, желая единствено да ви кажа, че методът, по който действа американската администрация, няма нищо общо с европейския метод на действие политически. Срещата на Кири Петко с вицепрезидента Харис потвърждава, че в действителност той е посрещнат на високо равнище. 

Така някогашният външен министър Надежда Нейнски разяснява по NOVA NEWS визитата на Кирил Петков в Съединени американски щати.

Относно срещата на Марио Драги с Байдън, би трябвало да имаме поради нашата тежест и това, което ние можем да предоставим. Защото Марио Драги, в случай че си спомняте, беше началник на Европейската Централна банка. Това е индивидът, който избави еврото в интервала на рецесия сред Съединените щати и и Италия, и Съединени американски щати освен имат партньорство с Италия, а Италия е и част от Г-7 и се приготвя среща на Г-7. Това, което е също доста забавно да се каже е, че Италия е доста подвластна от доставките на съветски газ. Освен това те имат и доста висок стокооборот с Русия. Въпреки това обаче Италия взе доста безапелационна позиция във връзка с войната в Украйна и дава оръжия на Украйна, и премиера Драги ще бъде награден от Атлантическия съвет с отличие за лидерствоу което е едно самопризнание за ролята, която той играе сега. Още повече и това е доста забавно българските фенове да го знаят, още повече, че в неговото държавно управление неговият съдружен сътрудник е срещу даването на оръжие и това е още едно доказателство за мощно водачество. В една такава комплицирана обстановка да взема виновни решения, от които зависи и сигурността на Украйна, и сигурността на Европа. Така че не трябва да се вършат съпоставки, кой на какво равнище е бил посрещнат, добави Нейнски. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР