Стопкадър България Он ЕърСергей Станишев каза до какво ще доведат

...
Стопкадър България Он ЕърСергей Станишев каза до какво ще доведат
Коментари Харесай

Станишев: Мобилизацията щe доведе до ескалация на конфликта в Украйна

Стопкадър " България Он Еър "

Сергей Станишев сподели до какво ще доведат последните решения на Владимир Путин.

" Ще има ескалация на спора - мобилизацията приказва за това, че все още силите, които са пратени на бойното поле в Украйна, не са задоволителни за задачите, които Кремъл си е сложил. Безусловно ще има отговор и от украинска страна, и от страна на Запада. Очаквам в най-скоро време украинските сили да употребяват обстановката преди тази готовност да е дала резултат в интерес на Русия, тъй като тя лишава време: до момента в който се съберат хората, до момента в който ги въоръжат и приготвят. Очевидно, че в този момент ще има предпазен отговор от страна на Украйна, изключително след контранастъплението към Харков, което беше доста сполучливо ", разяснява във връзка оповестената преди дни от съветския президент Путин частична готовност водачът на ПЕС Сергай Станишев в предаването " Брюксел 1 " на Bulgaria ON AIR.

На въпрос само че водещата може ли да се избегне пълномащабна война, водачът на ПЕС отговори: " Тя си е задоволително огромна и в този момент. Трябва обаче да се заобикаля въвличането на други страни, най-малкото директно. Защото разбираме, че НАТО индиректно оказва всяческа поддръжка на Украйна - освен с въоръжение и с разузнаватени данни, спътници, а евентуално и с офицери, които възнамеряват интервенциите и всичко останало. Аз постоянно напомням опита на Вили Бранд, който през 1969 година стартира своята нова източна политика за политически разговор и съгласие - една година след най-мрачния интервал на Студената война - окупацията на Чехословакия.  През 1974 това дава плодове - Акта от Хелзинки, кйто е най-хубавият политически документ за Европа, създаден по време на Студената война.

Трябва кураж, би трябвало последователно да се излиза от военната реторика, тъй като всяка реторика основава нови действителности и ескалира в допълнение. Засега не виждам знаци нито от едната, нито от другата страна. Всички имат вяра, че ще реализиран победа на бойното поле, което ще докара единствено до ескалация и до нови десетки хиляди починали и от двете страни, което единствено по себе си е покруса, " съобщи Станишев в диалог с Милена Милотинова.
" Аз считам, че Европа е тази, която постоянно би трябвало да търси политическото прешение. Европа преди всичко е план на мира, а не на войната. И когато слушам и от европейски видни фигури извънредно военнизирана реторика, това ми реже слуха, тъй като не дава отговор на концепцията на Европа ", разяснява водачът на ПЕС.

По думите му всяко деяние като глобите би трябвало да бъде доста деликатно премислено като стопански последствия.

" Европа постави доста старания да откри различни доставки. Частично те са сполучливи Частично - не обаче. Защото да компенсираш повече от 40% от доставките на газ за няколко месеца е практичеки невероятно. Това основава доста остра среда - и като количества, и като цена. Публично знае се, че втечненият газ, който се доставя с танкери, е с към една трета по-скъп от газа, който върви по тръби. Такава е технологията, доста повече вложения са направени с цел да се транспортира и това се отразява на цената. Затова зимата ще бъде без подозрение тежка. Никой не може занапред да каже какъв брой тежка. И тъкмо по тази причина би трябвало да се мисли за доста мощен пакет - стопански и обществен в поддръжка на бизнеса, с цел да може да оцелее, както и на семействата. Някои държавни управления са към този момент подготвени с това. Германия подготви пакет 65 млрд евро в помощ на бизнеса и домакенства. Вероятно всяко държавно управление ще прави това. Важно е да знаем какво прави българското в това отношение, собено след изборите, " подчета водачът на ПЕС.

Той настоя за оптималната готовност и като общество, и институции, с цел да се форсира Плана за възобновяване, като акцентира че той не е с небосвод 7 години, като постоянният евробюджет, а 4 години. И за България една година към този момент е изпусната. " Важно е Народното събрание като се образува и държавното управление да се концентрират върху това, тъй като това е механизъм за отплата, " съобщи водачът на ПЕС, който няма да взе участие с номинация за следващ - четвърти мандат на тази позиция, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР