Стопанство за отглеждане на дъгова пъстърва и други пъстървови риби

...
Стопанство за отглеждане на дъгова пъстърва и други пъстървови риби
Коментари Харесай

Стопанство за отглеждане на дъгова пъстърва правят във Варна?

Стопанство за развъждане на дъгова пъстърва и други пъстървови риби има намерение да построи във Варна частен вложител. Това излиза наяве от капиталово предложение, показано пред Регионалната ревизия по околната среда и водите, научи Moreto.net.

Според желанието комплексът се възнамерява да бъде осъществен на близо 3.5 дка земеделска земя в околност „ Налбанка “ в регион „ Владислав Варненчик “. Освен рибната плантация от 24 басейна ще има съпътстваща индустриално – софтуерна инфраструктура.

Угоителните басейните за готовата продукция ще са 12. От тях четири ще са кръгли, а осем правоъгълни. Общата работна повърхност на двете групи ще е 520 квадрата, а общият размер – 720 куб. м.

12 ще се басейните за развъждане на първокласен зарибителен материал за реализация за други обекти, в това число за облекчаване на личните потребности на компанията и обекта.

Рибното произвеждане ще употребява затворена суперинтензивна рециркулационна система за интензивно произвеждане на пъстърва. Ще се употребява 100 пъти по-малко вода спрямо развъждането на същото количество риба по обичайните способи в открити басейни. Технологията за развъждане в басейни на процедура съставлява безотпадна био – технология.

Басейновото стопанство ще се състои от две съществени производства. Едното ще е бранш за произвеждане на зарибителен материал, а другото плантация за угояване на риба за пазара. Второто ще обезпечава наедрял зарибителен материал, както и риба за консумация.

Производствената активност ще е непрекъсната. По предварителни планове потенциалът на фермата ще бъде 58 885 тона пазарна продукция годишно. По проект продажбите на продукцията първоначално би трябвало да се правят като прясна риба.

Електрозахранването на обекта ще става посредством слънчеви панели, а за обезпечаването на водата за басейните ще бъде построен сондаж.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР