Стопанската академия Димитър А. Ценов в Свищов първото в България

...
Стопанската академия Димитър А. Ценов в Свищов първото в България
Коментари Харесай

Откриха първият у нас учебен кабинет по митнически контрол в Стопанска академия

Стопанската академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов първото в България висше учебно заведение, станало част от Международната мрежа на митническите университети (INCU), а от тази година е и част от развиваната от Световната митническа организация самодейност WCO Academy.

Утвърдила се като водещо висше образователно заведение в страната, разрастващо образование по митнически надзор и митническо посланичество, свищовската академия откри и първият в страната профилиран кабинет за образование на млади експерти в тази област. Това акцентира при формалното разкриване на профилирания образователен кабинет проф. доктор Георги Иванов – началник на катедра „ Контрол и разбор на стопанската активност ” и зам.-ректор „ Акредитация и ръководство на качеството ” на Стопанска академия. Той разясни, че кабинетът по митническия надзор и митническото посланичество е основан по концепция на доцент доктор Момчил Антов – учител към катедрата, осъществена благодарение на целия катедрен състав и Академичния компютърен център.

Създаването на кабинета е подкрепено от Агенция „ Митници ” и дарения от представители на спедиторския отрасъл в страната, партньорски институции, компании и другари на катедра КАСД, представители на част от които участваха и на формалното разкриване.

Сред съответните изгоди от реализирането на плана са основаване на съответна работна среда, интегрирана към съществуващата вътрешна осведомителна система и виртуална среда на Стопанска академия, използване на осведомителните технологии в образователния развой и в научните проучвания на университетския състав, докторантите и студентите към катедра КАСД в региона на митническия надзор и митническото посланичество. Ще се увеличи интереса на студентите към специалностите на митническия чиновник и митническия представител; благоприятни условия за взаимна работа сред преподаватели, студенти и представители на практиката по съответни проблеми и заложени от практиката проблеми и задачи.

Обучението на студенти в новия профилиран кабинет ще стартира незабавно, а бъдещите изследвания и научни проучвания, осъществени чрез виртуалната лаборатория, биха могли да се употребяват в практиката за повишение на ефикасността и успеваемостта на митническата администрация или на заинтригуваните стопански оператори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР