Стопанисваните от Министерството на регионалното развитие и благоустройството - МРРБ

...
Стопанисваните от Министерството на регионалното развитие и благоустройството - МРРБ
Коментари Харесай

Нанков отчете - деветте язовира за питейно-битови нужди са в отлично състояние

Стопанисваните от Министерството на районното развиване и благоустройството - Министерство на регионалното развитие посредством ВиК операторите 9 язовира са в чудесно експлоатационно положение . Миналият петък са дадени указания на шефовете на ВиК сдруженията непрекъснато да наблюдават равнищата на язовирите за питейно-битово водоснабдяван е и оборудванията към тях. Това заяви пред медии през днешния ден министър Николай Нанков.

Контролирано се изпускат водни количества от язовирите " Христо Смирненски " край Габрово и намиращия се в региона на Бургас " Ново Паничарево " за превантивно освобождение на размер. Изпускането е със стойности под допустимите за съответното оборудване. Нивата в язовирите се поддържат в сходство с подадения от Министерството на околната среда график. Речните кревати до 500 метра след язовирните стени са почистени и е обезпечена естествена проводимост в тези сектори.

Има няколко новообразували се свлачища в Родопите и към Самоков . В спешен режим се прави подсилване и обезпечаване на естествената пропускливост на пътищата. Агенция " Пътна инфраструктура " и образуваният към нея щаб работят при денонощен режим, с цел да се реагира при нужда, заяви още районният министър

 Свлачища затрудняват придвижването в област Смолян
Свлачища затрудняват придвижването в област Смолян

Обявено е бедствено състояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР