Стометровата кула за пречистване на въздуха в Сиан се счита

...
Стометровата кула за пречистване на въздуха в Сиан се счита
Коментари Харесай

Китай строи 100 метрови кули за пречистване на въздуха

Стометровата кула за филтриране на въздуха в Сиан се смята за неповторима и е най-високият обект в света от този вид. Проведените наскоро проучвания демонстрираха, че кулата понижава замърсяването на въздуха с 15%.
Пречиствателната кула в Сиан е основана в границите на специфичния план на Китайската академия на науките. Учените споделят, че устройството отстранява градския смог в радиус от 10 километра. Строежът на оборудването е почнал през 2015 година.

Системата работи благодарение на стъклени оранжерии към кулата с размер колкото половин футболно игрище. Замърсеният въздух се нагнетява в оранжериите и се нагрява благодарение на слънчевата сила. Горещият въздух влиза в кулата и се издига нагоре, преминавайки посредством многостепенни почистващи системи и по-късно се връща назад в атмосферата.



През първите няколко месеца кулата е пречистила 10 милиона кубически метра нечист въздух. На разстояние от към 10 км към кулата са построени станции за мониторинг на въздуха, които демонстрираха 15% понижаване на замърсяването. Това са краткотрайни резултати, тъй като опитът продължава. Подробният доклад би трябвало да излезе през месец март.

Ако опитът се окаже сполучлив, сходни кули за филтриране на въздуха ще бъдат построени на няколко места и в разнообразни градове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР