Столицата трябва да изгради градска железница, която да преминава от

...
Столицата трябва да изгради градска железница, която да преминава от
Коментари Харесай

Вили Лилков с екзотична идея за развитие на София

Столицата би трябвало да построи градска железница, която да минава от запад на изток и да обикаля града. Тя може да се свърже със спирки на метрото – да вземем за пример с метростанция „ Горна баня ”, „ Искърско шосе ”. Такова предложение направи в изявление за Нова телевизия претендентът за кмет на столицата от коалиция „ Синя София ” Вили Лилков.

По думите му по този начин потокът от коли съществено ще намалее. И добави, че всеки ден от по-малките обитаеми места пътуват към 200 000 души.
-->
„ Построяването на надземни и подземни паркинги също ще помогне. София се нуждае от собствен административен съвременен център. Този въпрос се отсрочва доста години. Беше очакван да е на мястото на Тех Парка, само че по този начин и не се случи. Големите комплекси също нямат вторични градски центрове ”, изясни Лилков.  

И добави, че е убеден, че ще стигне до балотаж. „ Моят принос в тази акция ще бъде повдигането на експертното равнище на диалога. Това, което виждам сега, е придвижване на претендентите пипайки по проблемите на София. Опонентите ми към момента не са готови ”, разяснява той.

Що се отнася до „ Топлофикация ”: „ Задълженията й са над милиард и половина лв.. Спряла е модернизацията. Държавата би трябвало да показа отговорността за ръководството й ”, счита претендентът за кмет.

За жълтите павета: „ Става въпрос за безхаберие. Трябвало е да се сортират по величина, а са ги оставили без контрол. Започнали са да слагат по-дълги до по къси и са се получили фуги. Употребен е и неприятен пясък. Надявам се тези неточности да се оправени ”, разясни Вили Лилков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР