Столицата ще бъде домакин на българо-израелски бизнес форум. Това стана

...
Столицата ще бъде домакин на българо-израелски бизнес форум. Това стана
Коментари Харесай

Правят българо-израелски бизнес форум в София

Столицата ще бъде хазаин на българо-израелски бизнес конгрес. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и израелския дипломат у нас Йорам Елрон.

По време на диалозите стана ясно, че визитата на министър Стоянов през месец март в Държавата Израел е съдействала за активизиране на двустранния разговор, а една от тематиките е била организирането на повече събития с присъединяване на компании от двете страни.
-->
„ Важно е да подготвим сходно събитие взаимно, с цел да притеглим и по-голям брой участници от двете страни “, разяснява Никола Стоянов. По думите му по време на визитата му в Тел Авив е отправил предложения към редица израелски компании за посещаване в страната ни и разискване на взаимни планове. „ Някои от тях към този момент бяха в България и мога да кажа, че чакаме няколко съответни българо-израелски плана да започват в близко бъдеще “, сподели още икономическият министър.

Той показа, че нововъведенията и високите технологии са сферите с огромен капацитет за взаимно съдействие сред двете страни. „ България отдава огромно значение на привличането на израелски вложения. Търсим активизиране на съдействието във високотехнологичните производства и услугите със междинна и висока добавена стойност “, акцентира министър Стоянов.

Никола Стоянов срещна израелския дипломат с напредъка по плана за създаване на държавна кравеферма, която ще бъде ръководена от млекопреработвателната компания „ Ел Би Булгарикум “. „ В напреднала фаза са диалозите ни да употребяваме израелското ноу хау в софтуерните и логистичните решения в тази сфера “, изясни министър Стоянов. От думите му стана ясно, че най-голямата израелска компания, която ръководи народен програмен продукт, сплотяващ всички кравеферми в Израел, е била на посещаване в страната по покана на Ел Би. „ Има няколко сфери на партньорство, които съставляват интерес за двете страни, и съм оптимист, че ще имаме позитивни резултати в къси периоди “, разясни министър Стоянов.  

По време на срещата се разискаха и опциите за продан на опит и иницииране на бизнес задачи от двете страни за осъществяване на повече взаимни планове. Беше маркирано, че през миналата година българският експорт за Държавата Израел нараства с близо 36%. В рамките на срещата министър Стоянов показа ограниченията за поддръжка на започващи предприятия и прикани израелските компании да се срещнат с българската стартъп система, като още една  опция за обмяна на опит сред страните.

Икономическият министър показа и българската военно-промишлена промишленост и опциите за разширение на двустранното съдействие в бранша.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР