Столицата на Южна Корея - Сеул, ще бъде домакин на

...
Столицата на Южна Корея - Сеул, ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Сеул ще бъде домакин на Световното първенство за бездомни хора

Столицата на Южна Корея - Сеул, ще бъде хазаин на деветнадесетото издание на международното състезание по футбол за бездомни хора (Homeless World Cup), заяви късно нощес едноименната шотландска фондация, която държи правата за събитието. Социалният Мондиал ще се организира в границите на 8 дни през месец октомври идната година, а негов уредник ще бъде The Big Issue Korea. Това е първият случай, в който азиатска страна ще бъде хазаин на шампионата от основаването му през 2003 година

" След провеждането на извънредно сполучлив шампионат тази година в Калифорния, нямаме самообладание да свържем още веднъж страните членки в фамилията на Homeless World Cup от целия свят, този път в Сеул ", разяснява Мел Йънг, създател на международното състезание за бездомни хора и президент на фондация Homeless World Cup.

" Отбор на вярата ", който показва България на международния шампионат за хора в неравностойно състояние от 2012 година, се смята за един от най-успешните обществени планове в страната. До този миг в самодейността са взели присъединяване над 1000 младежи, които са израснали в институции и в противозаконни постройки в сегрегирани общности или са били настанени в центрове за бежанци и за хора със зависимости. Всичките 72 национални състезатели от " Отбор на вярата ", взели участие в Homeless World Cup, са обществено включени и са пълноценни членове на българското общество.

Същевременно тази година " Отбор на вярата " записа рекордно класиране на международния шампионат, завършвайки на шеста позиция в крайното класиране на шампионата в Сакраменто, Калифорния. Така българският отбор се утвърди като един от десетте най-хубави състава в шампионата от включването си в него през 2012 година. Към момента фондация Homeless World Cup има 68 сътрудници от целия свят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР