Столицата на Венецуела Каракас бе засегната от спиране на тока,

...
Столицата на Венецуела Каракас бе засегната от спиране на тока,
Коментари Харесай

Мадуро обвини опозицията в саботаж, след като почти цялата столица на Венецуела остана без ток за три часа

Столицата на Венецуела Каракас бе наранена от прекъсване на тока, което обхвана 80 % от 6-милионния град. Президентът Николас Мадуро съобщи, че то е било породено от бойкот на опозицията и че причинителите скоро ще бъдат задържани, съобщи Франс прес.

Сривът на публичните услуги в потопената в политическа и икономическа рецесия страна постоянно се приписва от управляващите на въодушевени от опозицията "саботажи ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

"Те саботираха електропреносната система на Каракас. До няколко часа ще ги заловим и не се изненадвайте, в случай че измежду тях има политически водачи и интелектуалци ", съобщи Мадуро в послание по държавната телевизия.

Спирането на тока сковава за три часа превоза, търговията, телефонните връзки и интернет. Международното летище на Каракас спря работа за към час. Засегнати са били и болнични заведения като родилен дом в западната част на столицата. Опозиционният водач Енрике Каприлес пък съобщи, че е общоизвестно, че парите за бранша на електроенергетиката са откраднати. "Става дума за милиони долари. Сключени контракти не са били изпълнени, не е осъществявана и поддръжка ", сподели той.

Според министъра на електроенергетиката Луис Мота, който се базира на отчет на разузнаването, незнайни лица са срязали трансформаторни кабели в централа в северния щат Миранда.

Спирането на тока е нещо всекидневно във Венецуела, изключително в провинцията. В редица западни щати на страната има режим на тока, който от време на време е спиран за по 12 часа. Правителството упреква политическите си съперници за тези произшествия за повишаване на публичното неодобрение, а опозицията декларира, че повода са негодните съоръжения, в които не се влага задоволително.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР