Столицата на Украйна Киев забрани публичните тържества тази седмица в

...
Столицата на Украйна Киев забрани публичните тържества тази седмица в
Коментари Харесай

Киев забрани митингите за Деня на независимостта

Столицата на Украйна Киев забрани обществените тържества тази седмица в чест на независимостта от доминираната от Русия руска власт, а вторият й град Харков разгласи полицейски час заради нараснала опасност от съветска офанзива, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди през уикенда за риска от по-тежки атаки във връзка с 31-ата годишнина от независимостта на Украйна в сряда от доминираното от Русия руско ръководство.

Местните управляващи в Киев не разрешиха огромни публични събития, манифестации и други събирания, свързани с годишнината в столицата от понеделник до четвъртък поради опцията от ракетни офанзиви, съгласно документ, оповестен от военната администрация на Киев и подписан от нейния началник Микола Жирнов.

Игор Терехов, кмет на Харков, втория по величина град в Украйна, който е обект на чести и смъртоносни съветски ракетни удари от далечно разстояние, удължи постоянния нощен комендантски час от 16:00 часа до 7 часа сутринта в действие от вторник до четвъртък.

В пристанищния град Николаев близо до окупираната от Русия територия на юг регионалният шеф Виталий Ким сподели, че властите подготвят защитна заповед за жителите да работят от у дома във вторник и сряда и прикани хората да не се събират на огромни групи.

Зеленски в нощното си видеообръщение в събота сподели, че Москва може да опита " нещо изключително грозно " в навечерието на сряда, когато също се навършват половин година от нахлуването на Русия.

Той сподели, че е разискал " всички закани " с френския си сътрудник и че известието е било изпратено и до други водачи, в това число турския президент Тайип Ердоган и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

" Всички сътрудници на Украйна бяха осведомени какво може да приготви терористичната страна за тази седмица ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение, имайки поради Русия.

Русия може да предприеме провокативната стъпка да изправи украински бойци на съд, до момента в който Киев се готви да означи 31 години от независимостта си идната седмица. За това предупреди президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от " Франс прес ".

Зеленски са базира на информация в медиите, съгласно която Москва има намерение да проведе публичен правосъден развой против украинските бойци, пленени по време на обсадата на Мариупол. Целта е той да съвпадне с годишнината от независимостта на Украйна в сряда

Financial Times в публикация, оповестена в неделя, цитира Генадий Гатилов, дипломат на Москва в Организация на обединените нации в Женева, който споделя, че Ердоган се е опитал да улесни разговора.

Но той отхвърли спекулациите за диалози сред Зеленски и съветския президент Владимир Путин, като сподели, че " няма практическа платформа за провеждането на тази среща ", се споделя в материала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР