Столицата на Обединените арабски емирства Дубай пусна в началото на

...
Столицата на Обединените арабски емирства Дубай пусна в началото на
Коментари Харесай

Дубай пусна автономни бусчета

Столицата на Обединените арабски емирства Дубай пусна при започване на седмицата дребни самостоятелни бусчета, които ще возят до 10 души от и до " Дубай мол ", заяви уеб сайтът shortlistdubai.com. Услугата с електрическите транспортьори е осъществена взаимно сред отговарящата за пътищата и превоза администрация на Дубай (Dubai Roads and Transport Authority) и компанията " Некст Фючър Транспортейшън ", като те са планувани за транспорти на къси и междинни дистанции.

Своеобразните вагончета, който могат да се придвижват както по настрана, по този начин и като комбинация (виж видеото), са с дължина 2.87 метра и височина 2.82 м. Първата им задача ще е да возят гостите на петата среща World Government Summit, която се организира в Дубай на 12 и 13 февруари. В нея вземат участие над 4000 души, измежду които представители от 150 страни.

فيديو تعريفي: #دبي تدشن الاختبارات الأولية لوحدات التنقل ذاتية القيادة الأولى من نوعها في العالم pic.twitter.com/S56HCMqIKA
— Dubai Media Office (@DXBMediaOffice) February 11, 2018

Всяко вагонче се задвижва от акумулатори, които обезпечават самостоятелност в продължение на към три часа и може да развива скорост до 20 км/ч. Пилотният план е под наблюденията на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, който е вицепрезидент и министър председател на Обединените арабски емирства. Според него услугата демонстрира по какъв начин Дубай се трансформира в най-умния град в света.

В формалното известие за новата услуга се показва, че всяко бусче има тристепенна система за отбрана от произшествия и показва упоритостите на Дубай до 2030 години 25% от транспортните средства в града да са самостоятелни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР