Столицата може да има обществени велосипеди до края на годината.

...
Столицата може да има обществени велосипеди до края на годината.
Коментари Харесай

В София пускат обществени велосипеди под наем

Столицата може да има публични колела до края на годината. Проектът планува 33 станции с към 400 колела, които ще бъдат ситуирани в централната част на София.

Съдът класира участник, който да развие и ръководи публичните колела в София. Това сподели зам.-кметът по превоз в Столичната община Кристиан Кръстев.

„ Към момента съм поканил участниците, с цел да уточним елементи във връзка с сключване на контракта. В момента класираните преди всичко имат искания във връзка с смяна на събитията, поради стартираната преди много години концесия. Необходимостите и опциите към този миг са разнообразни, условията и упованията на хората също са разнообразни “, изясни той.

Зам.-кметът сподели, че още тази година публичните колела могат да станат факт, стига да бъде реализиран консенсус.

„ В момента, в който намерим консенсус тогава ще входираме предлагането в Столичния общински съвет, който да го гласоподава “, съобщи Кръстев, представен от "Дарик ".

Борбата на Столичната община да вкара тази опция е от 2016 година, само че поради обжалване на един от участниците и правосъдни процедури това се отсрочи с години. Проектът планува градските колела да бъдат ситуирани на специфични стоянки. На 33 станции ще могат да се обменят до 400 велосипеда.

Те ще са ситуирани в централната част на града, а първият половин час от използването им ще е безвъзмезден. След това цената ще е 1 лев на час. Всички колела ще са оборудвани с GPS-и, с цел да може да се следи местоположението им и да се обезпечи защитата им. Концесионерът ще би трябвало да влага 1.6 млн. лева за най-малко осем години, като за обезпечаване на доходи му се дават 150 места за външна реклама.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР