Столипиново се нуждае от специална програма, за да минат неговите

...
Столипиново се нуждае от специална програма, за да минат неговите
Коментари Харесай

Съветниците от БСП: Столипиново е бомба със закъснител

Столипиново се нуждае от специфична стратегия, с цел да минат неговите поданици към обикновено равнище на битие, съобщи ръководителят на общинските съветници от Българска социалистическа партия в Пловдив Николай Радев. В идващите седмици соцпартията ще инициира специфична кръгла маса, на която да се прегледат тежките проблеми на огромния ромски квартал под тепетата.

Той уточни най-болезнените точки - 40-хилядното " Столипиново " е сборище на хора с невисок обществен статус, множеството от тях имат ниско равнище на начетеност, а мнозина са изцяло необразовани. На последващо място е казусът с противозаконните постройки, счита Радев.

Бутането на противозаконните къщи в махалата няма да реши казуса, защото техните жители се местят в други квартали и строят отначало, разяснява аленият водач на регион " Източен " инж. Йордан Василев. Според него единствено на ул. „ Ландос “ в границите на година са издигнати най-малко 10 противозаконни къщи. Нужна е цялостна тактика за решение на проблемите и би трябвало да обърнем особено внимание на децата и подрастващите, акцентира Василев.

По данни на соцпартията 3000 деца не са регистрирани и на процедура живеят там незаконно. 30% от хлапетата не посещават учебно заведение заради беднотия или други аргументи. Трябва да се оправим с прииждането на хора от други обитаеми места, които строят безсистемно къщи в " Столипиново ", добави Йордан Василев.

" Столипиново " е огромна бомба със закъснител, която един ден ще гръмне, и последствията ще бъдат страшни, означи Василев.

Пловдивските социалисти обаче не се съгласиха с крайните ограничения, препоръчани от техния водач Корнелия Нинова. Тя настоя да бъдат лишавани от обществени помощи родителите, чиито деца не посещават учебно заведение. Николай Радев счита, че би трябвало да бъдат подкрепени фамилиите в случай, че техните деца реализиран положителни резултати в учебно заведение. За образец той даде Павел баня, където множеството роми имат работа и съвсем няма обири и закононарушения.

Общинските съветници от Българска социалистическа партия ще изискат от общинската администрация цялостна информация за положението в " Столипиново ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР