Столичният заместник-кмет по екология Йоана Христова е освободена от поста

...
Столичният заместник-кмет по екология Йоана Христова е освободена от поста
Коментари Харесай

Столичният заместник-кмет Йоана Христова подаде оставка

Столичният заместник-кмет по екология Йоана Христова е освободена от поста по нейна персонална молба отправена при започване на февруари. До десетина дни Фандъкова ще показа новия зам.-кмет по екологията. В момента се разглеждали няколко разновидността.

"Това е остаряла тематика. Зная по какъв начин ще се пояснява от някои общински съветници, само че Христова има предпочитание да бъде освободена още от предходната година. Има надълбоко персонални аргументи, които аз почитам извънредно доста. Молбата ѝ е от месец февруари, тече тримесечният период за предупреждение. Аз я бях помолила да остане, до момента в който успеем да се ориентираме в тази рецесия, да подготвим дейностите по разчистване и озеленяване. Благодарна съм ѝ извънредно доста, няма никаква друга причина за нейното овакантяване, с изключение на нейното персонално предпочитание ", съобщи Фандъкова.

Натиск за оставката на Христова имаше от страна на "Демократична България " и Борис Бонев от "Спаси София " поради неуспеха с ремонта на Западния парк.

Ремонтът трябваше да завърши в края на предходната година, само че завършването му беше отсрочено за юли 2021 година с мотив, че метеорологичните условия не са били положителни, а фирмата-изпълнител се е отказала. Друг мотив, изложен в отчета на Христова, бе, че ризата с ковид забавила някои доставки на материали за реконструкцията.

Реално обаче, въпросният ремонт стартира през юни 2018 година. Впоследствие се разбра, че е сбъркан планът на реконструкцията и че дейностите ще би трябвало да спрат за периода на препроектирането. Дори от подчинената на Христова дирекция "Зелени системи " признаха, че действително закъснение на ремонта поради COVID-19 няма и че то може да се одобри единствено като хипотетично.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР