Столичният общински съвет ще се опита отново да избере свой

...
Столичният общински съвет ще се опита отново да избере свой
Коментари Харесай

Нов опит: Столична община ще избира председател

Столичният общински съвет ще се опита още веднъж да избере собствен ръководител. Предният път общинските съветници не съумяха да стигнат до избор. След първото несполучливо гласоподаване на балотаж отидоха Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Диана Тонова от Българска социалистическа партия. Гласуването бе скрито. 44 общински съветници гласоподаваха, а 12 гласа бяха недействителни.

Борис Бонев получи 23 гласа поддръжка, а Диана Тонова 9. След като нито един от претендентите не бе определен, се взе решение в понеделник да се насрочи ново съвещание, на което да бъде изработен още веднъж опит да бъде определен ръководител на СОС.

Няма да бъде оттеглена кандидатурата на Борис Бонев, разгласи кметът Васил Терзиев:

„ Отиваме в понеделник на съвещанието на Общинския съвет и още веднъж виждаме кой какво ще каже, кой ще предложи за ръководител на Общинския съвет. Все отново считам, че, когато сме спечелили безапелационно изборите в София, имаме 19 районни кмета, имаме общински съветници колкото втората и третата мощ, взети дружно, е редно ние да бъдем подкрепени в предлагането ни за ръководител на Общинския съвет ", сподели столичният кмет, който в събота се срещна с представители на Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и на коалиция КОД, с които разискаха целите в бъдещата им работа.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР