Столичният общински съвет ще гласува отпускането на 510 138 лева

...
Столичният общински съвет ще гласува отпускането на 510 138 лева
Коментари Харесай

СОС ще гласува 500 000 лева за нова спортна площадка и реставрация на къщата на Райна Княгиня

Столичният общински съвет ще гласоподава отпущането на 510 138 лв. от Специализирания общински приватизационен фонд за реорганизация на спортна площадка в квартал „ Модерно предградие “ и ремонт на къщата, в която е живяла Райна Княгиня.

Централната част на „ Модерно предградие “ е заселена с доста млади фамилии, заради което е належащо отделяне на ъгъл за отдих с детски площадки и спортни уреди. През 2022-а година е построен фитнес навън, а в този момент следва строителството на две детски площадки и мини футболно игрище. Във връзка с поетапното осъществяване на плана са нужни 100 570 лв., които съветът за ръководство на СОПФ към този момент е одобрил.

Общинските съветници ще прегледат и предложение за разпределяне на 409 568 лв. за реституция на къщата, в която е живяла Райна Попгеоргиева на улица „ Софроний Врачански “. Сградата е избрана за културна полезност от локално значение.

Председателят на Комисията по финанси Стефан Марков разяснява, че една от задачите на вложения на средства от приватизационния фонд са развиване на спортната инфраструктура в града, както и запазване на културното завещание.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР