Столичният общински съвет се готви да забрани използването на пиротехнически

...
Столичният общински съвет се готви да забрани използването на пиротехнически
Коментари Харесай

Зарята и гърмежите в София вече ще са забранени. Освен на Нова година

Столичният общински съвет се готви да забрани потреблението на пиротехнически средства в града. Изключение ще се прави единствено в случай че за това има позволение на районните кметове и на Нова година. Решението се чака да се вземе през днешния ден с промени в Наредбата за публичния ред в София.

Разрешението от районните кметове може да се дава 10 дни преди събитието, изясни ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„ Зарята на Нова година и потреблението на пиротехнически средства на Нова година не се не разрешават. Това е значимо като конкретизиране, несъмнено, апелът е да се лимитира, тъй като виждаме, стават от ден на ден случаите, свързани с това “, сподели Георгиев, представен от БНР.

Той описа и че се е срещнал с представители на различни организации, които работят с деца, изключително с деца със специфични просветителни потребности. „Над 5000 са тези деца в София. Оказва се, че за тях шумът от прахосмукачката е голям стрес, да не приказваме за канонадата от гърмежи, която напълно случайно всеки от вашите съседи може да инициира. Така че вкарваме правила с цел да живеем по-добре“, сподели още шефът на СОС.

Той добави, че използването на измененията ще зависи от Министерство на вътрешните работи, само че и от районната администрация. „Създали сме явен механизъм и се надявам Общинският съвет да гласоподава наредбата “, сподели Георгиев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР