Столичният общински съвет реши площи, в близост до Руското посолство,

...
Столичният общински съвет реши площи, в близост до Руското посолство,
Коментари Харесай

СОС реши: Преименуват площад и алея в чест на Украйна

Столичният общински съвет реши площи, наоколо до Руското посолство, да бъдат преименувани в чест на Украйна.

С 33 гласа " за " и 16 " срещу " се преименува алея на " Героите на Украйна, а с 38 гласа " за " от СОС одобриха наименуването на площад " Борис Немцов ".

Междувременно общинарите взеха решение украинското знаме ще бъде сложено на фасадата на Столична община. Решението беше признато с 33 гласа “за”, 14 “против” и 1 “въздържал се”.

По-рано денем пред постройката на Столична община се организира митинг, проведен от Българска социалистическа партия - София. Голяма част от недоволните са били и симпатизанти на партия “Възраждане”.

“Нека регионалният шеф да не излиза от границата на своята подготвеност. Това е роля на директно определените от жителите общински съветници”, сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев против решението на регионалният шеф да отхвърли предлагането.

“Имаме някакъв регионален шеф, който по случайност има първи проблясъци на здрав разсъдък. Аз съм тук, с цел да го подкрепя”, сподели един от протестиращите.

“Тук съм, с цел да изразя несъгласието си непознато знаме да бъде сложено на фасадата на Столична община”, съобщи друга протестираща.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР