Столичният общински съвет предлага да бъдат изградени острови около пешеходните

...
Столичният общински съвет предлага да бъдат изградени острови около пешеходните
Коментари Харесай

Заради ПТП: Острови около зебрите да пазят пешеходците

Столичният общински съвет предлага да бъдат построени острови към пешеходните пътеки, тъй че пешеходците да могат безвредно да минават по тях. Предложението е част от 10-те ограничения, които СОС предлага, с цел да се усъвършенства сигурността по пътищата в града. 

 Един от островите ще бъде пред столичното учебно заведение " Братя Миладинови " в центъра, където е и една от най-опасните пешеходни пътеки.

" Предвижда се придвижването да бъде проведено по този начин, че стеснявайки пътното платно и ограничавайки придвижването по трамвайните линии, водачите да имат опция да видят пешеходците, да стопират и да ги пропущат. Днес ще бъде гласуван отчетът, с който се цели възстановяване на цялостната организация на придвижването ", съобщи общинският консултант Михаил Ставрев пред БНТ. 

Островите са сходни с тези, сложени на бул. " Черни връх ".

" Те се поставят на необятни улици, където няма вземане предвид от водачите или на релсов трамваен път. Експериментално сме инсталирали полусфери преди пешеходните пътеки на бул. " Янко Сакъзов ", които да понижават скоростта на придвижване и да разрешават трамвайното напредване. Относно обезопасяването на спирките се плануват бордюри, които да връщат колите в пътното платно, без да ги обръщат по таван ", добави общинският консултант Прошко Прошков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР