Столичният общински съвет четвърти път отложи първото си заседание, на

...
Столичният общински съвет четвърти път отложи първото си заседание, на
Коментари Харесай

СОС пак отложи заседанието си, този път без изобщо да гласува за председател

Столичният общински съвет четвърти път отсрочи първото си съвещание, на което би трябвало да избере ръководител. " За " отлагането гласоподаваха 45 общински съветници, един - " срещу ", " въздържал се " нямаше.



Предишният ръководител на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС сподели в залата, че в случай че по-рано се реализира единодушие за ръководител, съвещанието може да се измести на по-ранна дата.

Лидерът на БСП-София Иван Таков изрази вяра да се промени методът и методът на водене на договаряния от това, което се случва досега, с цел да има определен ръководител. Кандидатът на Българска социалистическа партия за председател Диана Тонова подсети, че в действителност СОС се намира към момента в първото си съвещание, тъй като, до момента в който не бъде определен ръководител, то не може да бъде прекъснато.

Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС съобщи, че никой няма предпочитание в залата да стопира работата или да я отсрочва. " Нямаме навика да вършим на инат. Вчера сме получили предложения, а се събираме през днешния ден. Уточнете, формирайте мнение и би трябвало да се води значим политическия диалог. Нищо не губим, органът, който взема решение е СОС, а не са комисиите ", сподели той.

Димитър Шалъфов от ПП-ДБ направи предложение днешното съвещание да се отсрочи. " Ясно е, че през днешния ден никой от нас не е подготвен. Правя предложение да отложим днешното съвещание за идния вторник 12 декември от 10 часа ", сподели той.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация направи предложение да е на 21 декември от 10 часа, с цел да може да се изчерпят опциите за политически съвещания. " Има опция за диалози. Освен група по група, да има и диалог с представители на всички политически сили и с тях да се проведат съвещания ", предложи Контрера.

Следващото съвещание на локалния парламент е планувано на 18 декември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР