Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че с ескалацията на поведението

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че с ескалацията на поведението
Коментари Харесай

Фандъкова: Протестът вече не е срещу властта, а срещу хората

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че с ескалацията на държанието на уредниците на митинга той се трансформира от митинг против властта в митинг против хората.

Коментарът ѝ е във връзка повторното затваряне на кръстовището пред Румънското посолство в петък вечерта, което предизвика напрежение. Фандъкова уточни, че през това кръстовище минава целия трафик и е съществена опция на придвижване поради блокирания Орлов мост.

“През това кръстовище минават шест линии на градския превоз. Без придвижване по него не може да се обезпечи транспортен достъп на голяма част от жителите до домовете, до работните им места. За страдание с ескалацията на държанието на уредниците този митинг се трансформира от митинг против властта в митинг против хората. Очевидно политиците, които все по-убедително завладяват митинга имат други цели, които минават границите на свободни мирни митинги “, сподели Фандъкова в събота, представена от БНР.

“Надявам се да не продължава в тази посока, с цел да може София да дава опция на хората да стачкуват свободно и спокойно и в това време на всички софиянци да се движат свободно в града “.

На снощния 37-и антиправителствен митинг породи напрежение сред стачкуващи, които за към 2 часа часа блокираха кръстовището на Румънското посолство, и поданици на региона. Местните хора недоволстваха, че карето сред Орлов мост и
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР