Столичният кмет Йорданка Фандъкова стартира нова програма, по която ще

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова стартира нова програма, по която ще
Коментари Харесай

Ремонтират 690 000 кв. метра тротоари в София |

Столичният кмет Йорданка Фандъкова започва нова стратегия, по която ще бъдат ремонтирани 690 000 кв. м тротоари в София. 

Общината ще изтегли за задачата капиталов заем от Европейска инвестиционна банка в размер на 50 млн. евро, още 10 за програмата ще бъдат обезпечени от бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура. 

Това заяви Фандъкова, която дружно със заместниците си по финанси Дончо Барбалов и по строителство инж. Ангел Джоргов, както и с ръководителя на СОС Георги Георгиев, показа плана. 

Програмата ще включва нови настилки, намаление на височината на тротоарите, тактилни линии за незрящите хора, бордюри и антипаркинг детайли при нужда. Ще се засаждат и дървета. 

20% от средствата ще се разпределят непосредствено на районните кметове за осъществяване на техни стратегии за ремонт на тротоари в квартала, а останалите средства ще се ръководят от Столична община и директно от зам-кмета инж. Джоргов. 

Утре програмата ще бъде качена на страницата на Столична община, а след седмица следва публично разискване, сподели още кметът Йорданка Фандъкова. Решението за реализацията на програмата следва да бъде взето през юни, посочи ръководителят на СОС Георги Георгиев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР