Столичният градоначалник Васил Терзиев е провел среща със СДВР, на

...
Столичният градоначалник Васил Терзиев е провел среща със СДВР, на
Коментари Харесай

Броят на полицаите, които ще пазят протеста срещу БФС, гони броя ...

Столичният градоначалник Васил Терзиев е провел среща със Столична дирекция на вътрешните работи, на която са били разисквани ограниченията за сигурност по време на дуела сред България и Унгария.

 

Столичната дирекция на вътрешните работи ще обезпечи постове за надзор и контролиране на придвижването в региона към Националния стадион " Васил Левски ". Столичният инспекторат, взаимно с уредника на футболната среща, ще извърши инспекция за положението на обекта и зоната към стадиона преди и след провеждането на спортното събитие.

 

1600 чиновници на реда звучи в действителност внушително като численост. Логично поражда въпросът имало ли е друго мероприятие в столицата, на което да са били мобилизирани толкоз чиновници на реда? Проверка на ФрогНюз откри, че най-висока централизация на служители на реда е имало по време време на митингите през 2020 година против тогавашния основен прокурор Иван Гешев и кабинета " Борисов 3 ". Най-много са били на 20 юли - 2296 . Тогава, на 12-ия ден от началото им, беше арестуван юрист Минчо Спасов след прекъсването на метрото. На 20 юли бяха направени и шест блокади в София - на Народното събрание, Министерския съвет, Българска национална телевизия, Орлов мост, Попа и Първо районно ръководство. 

 

На 21 юли е имало няколко митинга, като служителите на реда са били 2178 и 2278 . Не излиза наяве дали са едни и същи чиновници, към които са се включили още 100 души, или са общо 4456. 21 юли беше денят, в който се гласоподава вотът на съмнение, импортиран от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Същият ден беше проведена и акция от жители, които чакаха Борисов на изхода на държавната аерогара до летище София, който преди този момент беше в Брюксел. 

 

По време на антиправителствените митинги през 2020 година, чиито претенции бяха ориентирани към оставките на кабинета на Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, се появиха подозрения дали Министерство на вътрешните работи не употребява частни гардове при защитата. Началникът на отдел " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи Радослав Стойчев тогава съобщи, че такива лица няма.

 

Въпросът в този момент е,  дали и тази вечер няма да се засилват сходни лицаи провокатори.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР