Столичните общински съветници ще направят трети пореден опит да изберат

...
Столичните общински съветници ще направят трети пореден опит да изберат
Коментари Харесай

Трети опит за избор на кмет на столичния район Красно село

Столичните общински съветници ще създадат трети следващ опит да изберат през днешния ден кмет на регион " Красно село ". Досегашният, Росина Станиславова, беше отстранена от поста от съда поради спор на ползи. Изборът е първа точка в дневния ред на към този момент трето следващо съвещание, в което се прави опит да се избере кмет на региона.

" След като нито един от тримата тогава заместник-кметове не можа да бъде определен, смятам, че можем да пристъпим към избор на общински консултант и предлагаме да бъде определена проектант Румен Русев, защото предходните кандидатури на " Демократична България " и Българска социалистическа партия не съумяха да съберат гласове повече от състава на групите им, а предлагането, което беше направено за проектант Русев на предходната сесия, събра поддръжка от 30 общински съветници и действително един глас не доближи ", коментира общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

Архитект Румен Русев е станал общински консултант от листата на партия " Атака " преди 4 години.

От администрацията на регион " Красно село " към Столична община разпространиха писмо, в което акцентират, че изборът на кмет " придобива от ден на ден...характеристиките на непозволен опит за отнемане на изпълнителната власт с противозаконни средства ".

От районната администрация напомнят, че преди време ръководителят на Общинския съвет, кметът на София и редица представители на ГЕРБ-СДС и " Патриоти за София “ са защитавали тезата, че е " законово неприемливо " общински консултант да бъде определен за кмет на региона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР