Столичните булеварди Константин Величков“, Възкресение“ и Мадрид“ ще са първите,

...
Столичните булеварди Константин Величков“, Възкресение“ и Мадрид“ ще са първите,
Коментари Харесай

Три софийски булеварда ще имат обособено трасе за трамвай и автобус

Столичните булеварди " Константин Величков “, " Възкресение “ и " Мадрид “ ще са първите, по които рейсовете на градския превоз ще се движат по трамвайните линии. Първи по релсите ще тръгнат колите по линиите 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77, оповестиха от Столичната община в понеделник.

Автобусите ще употребяват трасето на трамваите по линии 11, 22 и 3 по бул. " К. Величков “ и бул. " Възкресение “ (в сектора сред пазара " Красно село “ до бул. " Сливница “).

Обособяването на сходен вид трасета е част от главните ограничения на Столичната община за обезпечаване на по-бърз и комфортен градски превоз.

Превозните средства ще имат общо трасе и общи спирки. За сигурност на пасажерите ще се изградят перони на спирките и ще бъдат сложени съответните указателни знаци.

Анализът на Центъра за градска подвижност демонстрира, че в този сектор рейсовете натрупват в пиковите часове закъснения до 10 минути. При отделянето им от общия авто трафик това забавяне ще бъде прекъснато, обясниха от общината.

Очаква се смяната да е реалност още това лято.

Следващата локация, на която е планувано построяването на обособено трасе, е бул. " Мадрид “, където трамваи и рейсове още веднъж ще споделят общ сектор. Предстои да се проучват всички разновидности за създаване на допустимо най-вече такива трасета и нови бус ленти в града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР