Столични полицаи погазват закона за престоя и паркирането, само за

...
Столични полицаи погазват закона за престоя и паркирането, само за
Коментари Харесай

Диана Русинова: Как гражданите да спазват правилата, когато полицията не го прави?

Столични служители на реда погазват закона за престоя и паркирането , единствено с цел да могат необезпокоявано да си купят и пийнат кафе .

За това алармира пътният специалист Диана Русинова , която е разгласила във Фейсбук фотоси на натоварения софийски бул. „ Александър Стамболийски “. Тя упорства нарушителите да бъдат глобени . Публикуваме цялостния ѝ коментар по тематиката без редакторска интервенция:

„ В десния ъгъл, под знака за пешеходна пътека, може да видите двама служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи, които си купуват кафе. Малко по-напред можете да видите по какъв начин са паркирали, с цел да слязат и да си купят кафе. Пред тях има още една патрулка. Пият кафе хората и си приказвам.

ЗДвП: Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са неразрешени:

1. на място, където транспортното средство основава заплаха или е спънка за придвижването или закрива от другите участници в придвижването пътен знак или сигнал;
2. до престояващо или паркирано пътно транспортно средство от страната на движението;

Сега запитвам по какъв начин се чака жителите да съблюдават разпоредбите, когато полицията си прави каквото изиска? Въпрос към пътна полиция, ще санкционирате ли тези извършители на ЗДвП? “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР