Столичната полиция е заловила солидни количества пиротехника преди футболното дерби

...
Столичната полиция е заловила солидни количества пиротехника преди футболното дерби
Коментари Харесай

Чували с бомби, ракети и димки в ръцете на полицията преди Левски - ЦСКА

Столичната полиция е заловила солидни количества пиротехника преди футболното дерби Левски - ЦСКА.  Мачът стартира в 14:45 на националния стадион " Васил Левски ". Именно в периметъра на спортното оборудване са били открити неразрешените средства.
 
Става дума за 52 димки, 17 факли, 8 сигнални ракети, както и хипотетични самоделни взривни устройства с прикачени детонатори, чието приложение занапред ще се обяснява. Все още не е ясно на коя от двете агитки са владеене те. От Столична дирекция на вътрешните работи обявиха, че част от пиротехниката е била скрита и на самите трибуни. 
 
Ще бъдат прегледани всички камери на стадиона, с цел да се откри кой и по кое време е внесъл пиротехниката на стадиона и по кое време. От полицията сигнализираха, че са забелязали, че част от тях не работят. 
 
 Фенове на Левски Фенове на Левски Източник: Zonanews
" Въпреки че на извършеното заседание на Столична дирекция на вътрешните работи, на което участваха и представители на двата клуба, както и последователи от двата фенклуба, беше проговорено да се избегне и да не се внасят пиротехнически произведения, с което да се предизвика напрежение по време на спортната среща. Оказва се, че това нещо не е по този начин! Приемаме това като една провокация и неудържане на думата ", съобщи пред bTV шеф бранш " Масови мероприятие " към Столична дирекция на вътрешните работи Иван Георгиев. 
 
От Столична дирекция на вътрешните работи подозират, че задачата е била провокация сред двете агитки, след която полицията да бъде упрекната за дейностите си при възобновяване на публичния ред. 
 
 Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Източник: Zonanews
По-рано денем управленията и на Левски, и на ЦСКА приканиха почитателите да не употребяват точно такива средства, с цел да не заплашват живота и здравето на почитателите. До провокации и " замерване " със сигнални ракети се стига в предните два мача сред отборите. За благополучие нямаше съществено потърпевши по трибуните. 
 
" Изненада ни количеството на импортираните материали. Подходът е новаторски. Има такива, които бяха поставени на седем метра подземен, други бяха скрити на ролетни щори. На предварителния диалог в действителност говорихме това зад нас да не се вижда. Най-вече тези ракети, вид химикалки. Една ракета е сред 5-7 минути. Едно полувреме умерено можем да гледаме заря на спортното оборудване. Доста са мощни. Може да нанесат много вреди ", обявиха от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР