Столичната пътна полиция призова шофьорите да карат внимателно през лятото

...
Столичната пътна полиция призова шофьорите да карат внимателно през лятото
Коментари Харесай

Столичната пътна полиция призова към разумно шофиране със стряскащи кадри

Столичната пътна полиция прикани водачите да карат деликатно през лятото с въздействащ клип на страницата си във " Facebook ", в който има разнообразни пътни произшествия, снимани от камерите за наблюдаване в София. От КАТ прецизират, че подхващат серия от превантивни ограничения в границите на акция " Лято ", които ще продължат до 15 септември.

През целия сезон са планувани действия за засилен надзор на пътното придвижване, непрестанно актуализиране на информацията за зародили усложнения по сектори със засилен трафик и на входно-изходните артерии на обитаемоте места по натоварените направления.



Видеото стартира със серия обстановки, при които коли блъскат пешеходци, като се показва, че за интервала от 1 юни до 31 август, при над 400 сходни случая са починали 21 души, а 408 са били ранени. Следват изброявания на други типични произшествия с съдбовен край, като сред осведомителните банери вървят фрагменти на пътни произшествия от София.

Под видеото от " Пътна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи дават на практика рекомендации за шофиране през лятото. Най-важните от тях са движени с нараснало внимание, шофиране отпочинали, потреблението на предпазни колани и системи за деца, съсредоточаване върху ставащото на пътя, да не се подхващат рискови изпреварвания, съблюдаване на скоростта и т.н.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР