Столичната общинска избирателна комисия отказа да регистрира Десислава Иванчева за

...
Столичната общинска избирателна комисия отказа да регистрира Десислава Иванчева за
Коментари Харесай

Страшен удар за Десислава Иванчева

Столичната общинска изборна комисия отхвърли да записва Десислава Иванчева за изборите за локална власт на 27 октомври.

Кандидатурата на някогашната кметица на столичния регион " Младост " за кандидатира за кмет на София бе издигната от " Християндемократическа партия на България " на Ирина Абаджиева-Репуц.

Причината за отхвърли от регистрация е, че предлагането е импортирано в последния вероятен ден по правилник - 24 септември, само че след 17 ч., т.е., крайният период е изминал. Това излиза наяве от претекстовете на комисията.

Предложението за издигане на Десислава Иванчева е показано отвън законоустановения период. Комисията смята, че не следва да толерира неспазването на преклузивните периоди по Изборния кодекс, както и че всички участници в изборния развой следва да бъдат равнопоставени и третирани еднообразно - се споделя в претекстовете за отхвърли.

Но неспазването на разпоредбите не стопира до тук.

При приемане на документите с предложение приложение №63 от изборните бумаги е показан електронен притежател, който не подхожда на признатия от ОИК-СО пример на електронен притежател в структуриран тип на EXCEL.

Решението предстои на обжалване в тридневен период.

Десислава Иванчева и нейната заместничка в община " Младост " Биляна Петрова са под домакински арест, откакто на първа инстанция бяха наказани за пожелан рушвет от състав на Специализирания углавен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР