Столичната община (СО) ще премахне временната арка на пл. Св.

...
Столичната община (СО) ще премахне временната арка на пл. Св.
Коментари Харесай

КРАЙ! Бутат арката пред Невски

Столичната община (СО) ще отстрани краткотрайната арка на пл. " Св. Александър Невски " и ще провежда обществена полемика за основаване на модел за интервенция в градското пространство, оповестяват от пресцентъра на Общината по отношение на въпроси от медии.

Одобрението на плана е обещано от дирекция „ Култура “ на Столичната община. Стойността на цялостната организация по начало на коледната акция е 50 000 лева и включва концерт, сцена, осветяване, украса.

Арката беше част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада, показват от Общината. Тя е и част от цялостна идея за обживяване и преобразяване на площада пред храма “Св. Александър Невски ” в пешеходен и от коледно-новогодишната акция с мото “Светлината в нас ”.



Тя включва цялото празнично осветление на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат проведени коледни събития, базар и други празнични действия за жителите и гостите на столицата.

Дизайнът на златната арка е дело на екип от градски актьори, оповестени във фейсбук събитието за начало на акцията.

Първоначалният план за наличието на арката е тя да притегли внимание и по живописен метод да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм. За слагането ѝ са взети нужните разрешителни и съгласувателни процедури, които контролират активността на Общината все още.



През януари Столичната община ще провежда отворена експертна полемика, в която да проучва опита и противоположната връзка и да направи правила за дълготрайното прилагане и развиване на площада от жители и туристи. Тогава ще се обсъдят най-хубавите практики и ще бъдат препоръчани промени в реда по организирането на събития, с цел да може София и нейните начинания да дават отговор на най-високите стандарти. 

Арката, сложена на пл. " Александър Невски " на 1 декември при запалването на светлините на коледната елха, провокира през последната седмица реакции в обществените мрежи.

Снимки: Александър Иванов
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР