Столичната община ще разсрочи задължения на Национален дворец на културата

...
Столичната община ще разсрочи задължения на Национален дворец на културата
Коментари Харесай

НДК дължи близо 500 хил. лева на Столичната община за данъци и такси

Столичната община ще разсрочи отговорности на " Национален замък на културата - Конгресен център " ЕАД от 498 хиляди лв. за неплатен налог за недвижими парцели и такса боклук. Това решение взе през днешния ден Столичният общински съвет, като сдружението ще би трябвало да изплати сумата на равни вноски до края на 2020 година

От решението не се схваща от по кое време са отговорностите на НДК към Столичната община. В него обаче се споделя, че сдружението ще изплаща сумата на равни месечни вноски от 16 165 лв., като първата ще бъде платена месец след края на председателството - през юли, а последната - през декември 2020 година

От пресцентъра на НДК дадоха отговор до " Дневник ", че " за никого не е загадка, че през миналата година сдружението е имало финансови усложнения ", като отговорностите им към Столичната община са точно от 2017 година От там показват още, че всички други отговорности на сдружението са изплатени, като чакат повишение на приходите след края на председателството.

" Национален замък на културата - Конгресен център " е сдружението, в чийто активи е едноименната постройка, в която ще се организира българското председателство на съвета на Европейския съюз. Тя претърпя главен ремонт, който по първичните оценки щеше да коства 20 млн. лв., а след това цената набъбна до 45 млн. лв..

Фотогалерия: Новите зали на НДК чакат европредседателството >

Капиталът на сдружението е малко над 393 млн. лв., от които 371 млн. лв. е цената на парцелите, които са негова благосъстоятелност. От 2011 година, когато бе основано сдружението, то е с непрекъсната финансова загуба, като най-голяма е била през 2014 година - 19 млн. лв., а през предходната година - 8.5 млн. лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР