Столичната община разтрогва договорите за три обекта заради некачествени ремонти

...
Столичната община разтрогва договорите за три обекта заради некачествени ремонти
Коментари Харесай

Скъсаха договорите на фирми за некачествени ремонти в София


Столичната община разтрогва договорите за три обекта поради некачествени поправки и неприятна поддръжка на улици, съобщи БНР, цитирайки кметът на София Йорданка Фандъкова.

Две са засегнатите компании – едната е " Пътища и уреди " за реконструкцията на бул. " Шипченски проход " и за поддръжка на една от зоните за настоящ ремонт. Другата е " Пътностроителна техника ", която също има контракт също за настоящи поправки. Общинското сдружение " София инвест " поема поддръжката на улици до избирането на нови компании, добави кметицата, съобщи бТВ.

За ремонта на бул. " Шипченски проход " от " Искърско шосе " до " Христофор Колумб " ще бъде оповестена нова процедура и ще бъде определена нова компания. Независимо от прекратяването на контракта, всички наказания остават, сподели Йорданка Фандъкова.

" Аз съм безапелационна и безусловно безкомпромисна във връзка с харченето на обществени средства. Не върша аз асфалта, само че когато не се прави като хората, не го плащаме и нямам никакви терзания за преустановяване на контракти ", уточни Фандъкова. " София е разграничена на шест зони, работят шест разнообразни компании по тези контракти. Откакто имаме тези контракти, са наложени наказания за към 780 хиляди лв. на шестте компании ", добави тя.

По отношение на ремонта на правата от бул. " Дондуков ", кметът разясни, че до края на седмицата се чака съвещание на комисията към Министерството на културата по отношение на настилката на булеварда, защото към момента тече подготвителният стадий, работата продължава.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР