Столичната община обяви, че е разработила данъчен калкулатор за автомобили,

...
Столичната община обяви, че е разработила данъчен калкулатор за автомобили,
Коментари Харесай

Столичната община пусна онлайн данъчен калкулатор за автомобили

Столичната община разгласи, че е създала данъчен калкулатор за коли, който към този момент е наличен онлайн. Всеки притежател на моторно транспортно средство в София ще може да ревизира какъв данък дължи за него на адрес https://cartax.uslugi.io/.

Формулата, по която се образува данъкът за колите, включва годината на произвеждане, мощността и екологичният стандарт на колата.

С промени в Наредбата за локалните налози, признати от Столичния общински съвет на 30 декември м.г., бяха нараснали ставките за коли с по-ниски евростандарти – от 0 до Евро 4, както и за мощ над 100 конски сили. Коефициентът за година на произвеждане на автомобила е избран от Закона за локалните налози и такси, който е в действие от 2019 година и не може да се трансформира от общините.

В калкулатора за записаните в София коли са заложени всички коефициенти, които образуват налога за МПС. Данните за колата, които би трябвало да се нанесат в калкулатора, с цел да се пресметна нейният налог, са вписани в документите за автомобила – в дребния ваучър (за по-новите МПС) или в огромния ваучър (за МПС, регистрирани по-отдавна).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР