Столичната община не разполага с нито една камера, способна да

...
Столичната община не разполага с нито една камера, способна да
Коментари Харесай

ДБ поиска стотици камери, които да следят за нарушения на пътя в София

Столичната община не разполага с нито една камера, способна да събира и подава информация за най-често срещаните нарушавания в София – превишена скорост и прекосяване на червен светофар.

Това декларират общинските съветници от групата на “Демократична България ” /ДБ/, съгласно които Общината търпи неуспех в осъществяването на личната си стратегия за пътна сигурност.

Според тях разполагането на стотици камери в столицата , които да снимат нарушаванията, ще даде резултат, изразяващ се в по-малко пътни произшествия и смъртни случаи . Те цитираха статистика, съгласно която от началото на годината Столичната община е изпратила до Министерство на вътрешните работи едвам 300 пътни нарушавания в София и то единствено за каране в бус лента. Полицията е наложила наказания единствено в 97 от случаите .

Общинският консултант Симеон Ставрев подсети, че в края на предходната година в локалния парламент е бил признат пакет от ограничения , които да бъдат в противопоставяне на войната по пътищата. Тогава от групата на Демократична България са предложили да бъдат обследвани на 100 кръстовища , само че от ГЕРБ са решили, че това ще бъде доста комплицирана за осъществяване задача и в последна сметка са били тествани единствено три .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР