Столична община ще участва активно в отбелязване на световната инициатива

...
Столична община ще участва активно в отбелязване на световната инициатива
Коментари Харесай

Десетки български общини се включват в инициативата Часът на Земята

Столична община ще взе участие интензивно в отбелязване на международната самодейност "Часът на Земята ", която ще се състои на 30 март, и тази година, оповестиха от пресцентъра на общината.

Освен с обичайното изгасяне на осветлението на значими здания в София за един час - сред 20.30 и 21.30 ч., за целия ден в събота ще бъдат разкрити краткотрайни мобилни пунктове за изземане на характерни боклуци - остаряло електрическо и електронно съоръжение, текстилни боклуци и рискови боклуци. Мобилните пунктове ще са ситуирани на паркинга на пл. Батенберг сред 11.00 и 16.00 ч.

За втора поредна година за Часът на Земята ще бъде оголен Фермерски пазар с богато многообразие от фермерски и занаятчийски храни на дребни производители от разнообразни краища на страната. Той ще бъде ситуиран в градинката против Народния спектакъл и ще работи сред 10.00 и 18.00 ч.

В допълнение към самодейностите, Столичната община ще освети зеления сигнал на 50 пешеходни светофара в града във формата на сърце - отправяйки ясно обръщение за обич към природата и подсещайки жителите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в международната самодейност.

Столичани и гостите на града са поканени и на обичайното гасене на светлини за Часа на Земята и съпътстващото го огнено шоу пред Народния спектакъл Иван Вазов от 20.30 ч.

Община Ловеч ще се включи в световната самодейност Часът на Земята, заяви заместник-кметът Венцислав Христов.

Той прикани всички жители да изразят и своята съпричастност, като загасят светлините в домовете си за един час на 30 март за времето от 20.30 до 21.30 часа. От своя страна Общината ще изключи художественото осветяване на своите здания и обекти, добави Христов.

Община Русе също се включва в интернационалната самодейност и ще понижи осветеността на емблематична здания в града, оповестиха от кметската администрация.

Вечерта на 30 март ще бъде притъмнено архитектурно-художественото осветяване на постройката на Общината, Паметника на Свободата, правосъдната палата и градския туристически информативен център. "Часът на Земята ", в която Община Русе обичайно взема присъединяване, се провежда от международната природозащитна организация WWF.

Община Шумен също се включва в самодейността "Часът на Земята ". Ще бъде загасено осветлението на постройката на общината, на паметника "Създатели на българската страна " и на други исторически и културни обекти, оповестиха от общинския пресцентър.
Общинската администрация приканва всички учебни заведения на територията на града, компании, институции и жители да се включат в самодейността и да загасят осветлението в постройките и домовете си за един час.

Перник се причислява и тази година към самодейността "Часът на Земята ", оповестиха от общината. Местната администрация разгласява зов към жителите да загасят осветлението в домовете си за час.

Димитровград ще се включи в международната самодейност "Часът на земята " на 30 март, оповестиха от кметската администрация. Съпричастността към проблемите на климата и природата ще бъдат изразени, като алегорично в границите на един час от 20,30 часа ще бъде угасено осветлението на фасадата на постройката на общинската администрация и осветлението в региона на централния площад "България ".

Община Алфатар се включва в самодейността "Часът на Земята ", оповестиха от общината. Отправен е апел към жителите на общината да загасят осветлението по домовете. Ще бъде загасено осветлението и на централния градски площад в Алфатар, пред Паметника на починалите във войните алфатарци, Туристическия информативен център в града и Народно читалище "Йордан Йовков - 1894 " в Алфатар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР