Столична община с кмет Йорданка Фандъкова и ръководството на ДНСК

...
Столична община с кмет Йорданка Фандъкова и ръководството на ДНСК
Коментари Харесай

След трагичния инцидент: Институциите били информирани за незаконните павилиони още праз 2018

Столична община с кмет Йорданка Фандъкова и управлението на ДНСК били осведомени още преди 3 години за противозаконните обекти пред болница „ Св. Иван Рилски “, излиза наяве от документи, оповестява Фрог нюз.

Оказва се, че на 14 май 2018 година шефът на болничното заведение доктор Дечо Дечев  осведоми с писмо ДНСК и регион „ Триадица “, че павилиони те са без утвърдени планове. Отделно от това нямат и  позволение за слагане. Той упорства работата на преместваемите обекти да се приведе по разпоредбите.

На 5 юни същата година зам.-кметът на регион „ Триадица “ приема драговолно информацията и осведоми доктор Дечев, че за обектите фактически би трябвало да има планова документи, като схемите за настаняване се утвърждават от основния проектант на София. Преди това, обаче тази документи би трябвало да  се съгласува с централната администрация.

Комуникацията сред институциите не свършва до тук. На 20 юни зам.-кметът на регион „ Триадица написа писмо до арх. Петър Духлински, който към оня миг е зам.-директор на ДНСК. С него той го осведоми за няколко неща. На първо място,  че павилиони те са сложени без каквото и да е правно съображение. За тях няма утвърдена скица, както и утвърдена планова документи. Липсва издадено позволение за слагане. От документа излиза наяве още, че към този момент е осведомена Столична община. Заради това към администрацията на кмета Йорданка Фандъкова е отправено искане да се връчат констативни актове и да  се подхващат следващи дейности от страна на Дирекция „ Общински строителен надзор “. След въпросната замяна на писма, нищо не се случва.

 

.

.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР