Столичен пътен полицай бе заснет от шофьор как взема подкуп

...
Столичен пътен полицай бе заснет от шофьор как взема подкуп
Коментари Харесай

Пътен полицай бе заснет как взема подкуп

Столичен пътен служител на реда бе сниман от водач по какъв начин взема рушвет от 50 лева, с цел да не наложи по-тежка глоба. Видеото към този момент е предадено на прокуратурата и бе излъчено в петък сутринта по бТВ.

На записа се чува ясно по какъв начин служителят на реда инструктира водача да му даде парите " ниско долу ", най-вероятно, с цел да не бъде сниман от камерата на полицейската кола. Проблемът за служителя на реда е, че водачът е присъединил мобилния си телефон да снима.

" Вчера бях спрял на бул. Васил Левски за към 2 минути да си купя нещо за ядене. Е, много солено ми излезе - 50 лв. фиш и 50 лв. рушвет”, разяснява създателят на клипа пред бТВ..

Полицаят му изяснява къде да остави парите, отбелязва, че в случай че не беше дал 50 лева е щяло " да да го отнесе крепко ", тъй като му икономисва санкция от най-малко 300 лева и прекъсване на колата от придвижване. Срещу тази " услуга " служителят на реда на два пъти споделя на водача, че " би трябвало да почерпи”.

" Потвърждава се информацията, която в началото е публикувана – че е пожелан и взет рушвет ", разяснява представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пред бТВ.

Установено е, че водачът, стимулиран от служителя на реда да му даде подкуп, е бил без ваучър за механически обзор и е имал предходен фиш за нарушаване – погрешно паркиране. Полицаят е чиновник на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, само че Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

" Данните сочат на осъществено закононарушение – рушвет, класическата корупция, за която приказваме в момента”, сподели прокурор Арнаудова.

Видеото можете да видите ТУК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР