Столичанин купи от голяма търговска верига в София шоколад с

...
Столичанин купи от голяма търговска верига в София шоколад с
Коментари Харесай

Софиянец си купи шоколад с фъстъци, но откри вътре червеи

Столичанин купи от огромна комерсиална верига в София шоколад с фъстъци и стафиди, в който има червеи. Веднага е подал сигнал до Агенцията по храните. Проверката е открила и други развалени шоколади от марката, като цялата партида е конфискувана от магазините на комерсиалната верига.

Божидар Кръстев купил през вчерашния ден млечен шоколад с фъстъци и стафиди от огромна комерсиална верига в столицата и бил неприятно сюрпризиран.

" След като излязох от магазина започнах да хапвам от шоколада и усетих, че нещо мърда в устата ми. Учудих се, изплюх го и видях, че има червей. Загледах се в шоколада и видях, че там има още червеи и към този момент ми стана ясно ".

Според Божидар най-вероятно червеите са били в ядките или стафидите. Иначе шоколадът има период на валидност до март следващата година и няма смяна във усета му.



" Мислех си да почерпя една моя другарка, която щях да видя по-късно, само че за благополучие се усетих в точния момент, че имаме проблем и не се стигна до това. Защото другояче щеше да е трагично, с писъци и по този начин нататък ", споделя Божидар.

Мъжът незабавно се обадил на телефона на Агенцията по храните, подал и тъжба по електронен път.

От Агенцията по сигурност на храните направиха незабавна инспекция в комерсиалния обект, където е закупен шоколадът. Установено е, че в дадената партида в действителност има проблем. Тя е конфискувана и спряна от продажби в цялата комерсиална верига.



От БАБХ оповестяват още, че инспекцията продължава и при производителя, който е от чужбина, след което ще бъдат подхванати следващи ограничения.

От комерсиалната верига,където е закупен шоколада оповестяват, че са направили тяхна инспекция по случая. Според тях става дума за изолирани и последни бройки от една партида,които са били налични единствено в един от магазините на веригата. Незабавно се уведомили доставчика на въпросните шоколади и ще изискват по-строг надзор при производството им.

Вижте още в репортажа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР