Стоимен Рупков и Ивайло Иванов са имената с пловдивска връзка

...
Стоимен Рупков и Ивайло Иванов са имената с пловдивска връзка
Коментари Харесай

Кои са пловдивските бизнесмени, попаднали под ударите на КПК...

Стоимен Рупков и Ивайло Иванов са имената с пловдивска връзка в следващите описи на КПКОНПИ, против които комисията на Цацаров е завела правосъдни искове.

От обществените документи в Търговския указател е забележими, че бизнесите на Стоимен Рупков са в съществено усложнение не от през вчерашния ден, или от през днешния ден. От него комисията търси 596 421,79 лева, също така той е с обвиняване от прокуратурата за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери.

На името на Рупков се водят две компании все още – „ Омега Сим “ ООД, в която е съучастник с брачната половинка си Ася Рупкова, както и „ Сириус Тим “ ЕООД. Видно е, че предприемачът е в усложнение. И двете му сдружения имат по няколко запора. Вероятните данъчни закононарушения са осъществени през „ Омега Сим “ ООД, която се появява и в листата на Национална агенция за приходите с огромните длъжници с изискуеми вземания над 5000 лв..

„ Омега Сим “ ООД е с предмет на активност покупко-продажба на артикули и е записана в ЖК Тракия под тепетата. Въпреки сериозните отговорности и запори, сдружението има сред 100 и 200 хиляди лв. годишен оборот през последните 5 години. Другата дейна компания на Рупков - „ Сириус Тим “ ЕООД пък няма активност от 2007 година, когато пък съумява да натрупа оборот от над 1 млн. лв. единствено за 12 месеца.

Вторият, против който е импортирана искова молба, е Ивайло Иванов. Тя е за сумата от 307 250 лева и в нея е включена цената на три недвижими парцела в Пловдив, въпреки и Иванов и бизнесите му да са във Велико Търново.

Той също е упрекнат от прокуратурата за това, че през 2014 година, в качеството си на длъжностно лице - шеф на „ Ником-М” ООД, е присвоил аварийни елементи за селскостопанска техника и не е отчитал покупко-продажби с клиенти на компанията. Понастоящем лицето Иванов е съучастник и шеф на компания „ Парапир Сервиз”ООД, с. Ресен, обл. Велико Търново, която съгласно данните в комерсиалния указател е имала оборот от над 11,6 млн. лв. през 2019 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР