"Стоим твърдо зад изграждането на нови ядрени мощности – АЕЦ

...
"Стоим твърдо зад изграждането на нови ядрени мощности – АЕЦ
Коментари Харесай

Мая Манолова: Стоим твърдо зад изграждането на АЕЦ „Белене“ и два нови блока в АЕЦ „Козлодуй“

"Стоим твърдо зад построяването на нови нуклеарни мощности – АЕЦ „ Белене “ и седми и осми блок в АЕЦ „ Козлодуй “. И за най-големите скептици към този момент е ясно, поради енергийната рецесия и високата цена на тока, че България има потребност от нови атомни мощности ", съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова в Козлодуй, където през днешния ден се срещна с жители.
Тя бе безапелационна, че АЕЦ „ Козлодуй “ и АЕЦ „ Белене “ не би трябвало да се опълчват, тъй като само посредством атомна сила може да се подсигурява енергийна самостоятелност и просперираща стопанска система в България. "Ако не желаеме дребният бизнес да заплаща безценен ток, в случай че не желаеме семействата да са в неспособност да си платят сметките, би трябвало да заложим на развиването на атомната енергетика в България ", сподели Манолова.
Тя напомни, че през предходната седмица Европейската комисия съобщи, че признава атомната сила за зелена сила. Това значи, че се отваря опция за европейски средства за седми и осми блок в АЕЦ „ Козлодуй “ и за плана АЕЦ „ Белене “, изясни Манолова.
"Държавата да си влезе във функционалностите и да поддържа семействата и дребните компании. Настояваме за незабавна и задоволителна финансова поддръжка от страна на страната за по-високите сметки за ток на бизнеса, учебните заведения, лечебните заведения, детските градини и ясли. В началото на ноември те ще получат три пъти по-високи сметки за ток. Средната цена на тока за бизнеса през октомври е 380 лева на мегаватчас, а КЕВР е определила цена 120 лева Това значи, че компенсацията би трябвало да бъде 260 лева на мегаватчас, а не 110 лева, както реши държавното управление ", сподели още Манолова.
Тя бе безапелационна, че страната би трябвало да поддържа и семействата, които от 1 януари ги чака „ токов удар “ с по-високите сметки за ток, вода, парно и природен газ.
Водачът на листата за 6 МИР Андрей Вълчев показа пред събралите се жители листата, с която Изправи се.БГ! Ние идваме! се явява под номер 31 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР