Стоейки на кръстопътя на историята, ние трябва да продължим традицията

...
Стоейки на кръстопътя на историята, ние трябва да продължим традицията
Коментари Харесай

„Древни, но млади“ - отношенията между Китай и страните от Персийския залив ще покажат повече жизненост

„ Стоейки на кръстопътя на историята, ние би трябвало да продължим традицията на другарството сред Китай и членовете на Съвета за съдействие в Персийския залив и да се възползваме от опциите на стратегическото партньорство, с цел да обогатим силата на двустранните връзки. “ На 9 декември китайският ръководител Си Дзинпин взе участие в срещата на върха на Съвета за съдействие сред Китай и страните от Персийския залив и произнесе значима тирада. Това беше първият път, в който държавните водачи на Китай и страните от Персийския залив дружно разискаха проекти за общо съдействие. Двете страни взеха решение да основат и засилят стратегическото партньорство, което е най-големият резултат на срещата на върха и открива нов стадий на двустранното съдействие.

Китай открива публични взаимоотношения със Съвета за съдействие на страните от Персийския залив от самото му основаване през 1981г. За тези 41 години сред двете страни съществуват политическо доверие, икономическо допълнение и свързване на народите. Особено през последното десетилетие съдействието сред двете страни е извънредно резултатно. Китай за няколко следващи години е най-големият търговски сътрудник на Съвета и е подписал публично съдействие за общото създаване на „ Един пояс, веднъж “ с всички 6 страни-членки.

Председателят Си Дзинпин показа четири оферти, които да дадат тенденция на развиване на връзките – да бъдем сътрудници, които предизвикват единството, които търсят общо развиване, които построяват дружно сигурност и които предизвикват дружно цивилизацията.

На срещата на върха Си Дзинпин уточни, че в бъдещите 3 до 5 години Китай поддържа развиването на съдействието в областите на енергетиката, финансовите вложения, технологиите и нововъведенията, авиацията и космонавтиката, както и междукултурния разговор.

Страните от Съвета за съдействие в Персийския залив показаха предпочитание за задълбочаване на съдействието в основните сфери от взаимна изгода на народите на двете страни. Пред новото историческо начало тези „ антични, само че млади “ връзки сред Китай и страните от Персийския залив сигурно ще покажат жизнеспособност и развиване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР