Стоенето вкъщи не е лесна работа. За щастие, освен уроците

...
Стоенето вкъщи не е лесна работа. За щастие, освен уроците
Коментари Харесай

Пътешествия за ума, духа и въображението. Бъдете по света, докато стоите вкъщи

Стоенето у дома не е лесна работа. За благополучие, с изключение на уроците и работата, филмите и книгите, светът се оказва на един линк разстояние през интернет. Това дава опция за доста забавни прекарвания, които могат да са потребни, без да нарушават правилото за обществената отдалеченост.
Ето няколко оферти, които могат да ви подействат въодушевяващ, обнадеждаващо, да ви провокират да се замислите и най-важното - да споделите и обсъдите с близки и другари, а това е нещо, което май сме позабравили да вършим. Кога, в случай че не в този момент е моментът да отидете на виртуален музей с децата си. Кой не желае да види динозавър и птицата Додо. Излезте от обществените мрежи, вижте и научете нещо ново, след това отново се върнете и го споделете. Лайковете са обезпечени.

Красотата ще избави света

Благодарение на Гугъл Arts & Culture феновете на изкуствата и музеите могат да пътуват по целия свят без да излизат от стаята си. Платформата сплотява повече от 1200 музеи и галерии, които можете да разгледате както и когато поискате. Можете да разглеждате експонати и сбирки, а в някои случаи да получите и виртуална разходка на изложбените пространства. Дори да сте били в някои от музеите, в този момент може да го покажете на различен или да се върнете и да разсъните спомените си от приятните моменти. Вълнуващо при този метод на „ странствуване “ е че имате достъп до кътчета и места, които в случай че сте онлайн в музея или галерията няма по какъв начин да видите. Например някои от галериите оферират толкоз близко приближаване до картини, че може да видите дребните пукнатини на платното или рамката. Дори може да видите от близко всеки подробност на красиво изрисуваните тавани.

Ето някои от най-популярните „ дестинации за разходка ":

The British Museum, Лондон

The Museum of Modern Art, Ню Йорк

Musée d’Orsay, Париж

The J. Paul Getty Museum, Лос Анджелес

Uffizi Gallery, Флоренция

.

Човешкият дух ще избави света

Вдъхновяващи истории за най-различни хора по света. Мъж,който е посветил живота си да построи самичък катедрала и го прави. Майстор на механични играчки, който е запазил този от дълго време пропуснат поминък. Вино, което отлежава на дъното на океана или човек без ръце, който става неповторим татуист, с помощта на особено основан за него апарат. Знаете ли каква е мистерията на острова обитаем със зайци или пък тайната на китайската бродерия? Любопитното е, че място в нея намира и нещо неповторимо от България – кукерите. Обичаи, ритуали, усети, цветове, танци, хора, страсти и още доста изненади може да откриете в платформата Great Big Story. Разбира се има я и във Facebook.

Идеите ще спасят света

Платформата TED отдадена на разпространяването на хрумвания. Това нормално се случва под формата на къси, завладяващи презентации. Ако мъчно се задържате на едно място, значимо е да знаете, че видеата не са по дълги от 18 минути. Има и такива, които са даже за 4-5 минути.

.

Това което е значимото за тях е, че сигурно могат да ви дадат тематики за размисъл и ентусиазъм. TED стартира своята задача през 1984 година като конференция, на която се събират на едно място технологии, занимания и дизайн. Днес обгръща съвсем всички тематики - от науката и бизнеса до световните проблеми. Лекциите са налични на повече от 100 езика. Разбира се има и със надписи на български.

Цялата „ библиотека “ с хрумвания. На български са събрани ТУК.

Разбира се това не е всичко, което може да ви накара да се усмихнете, замислите и получити по този начин нужната сега доза вяра до момента в който стоите у дома. Сега към този момент може да се върнете и в обществените мрежи и да разкажете какво сте видели.

#бъдиразумен

#останивкъщи

Диана Йонкова

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР