Стоенето на стол като натоварване за нашия гръбнак е второто

...
Стоенето на стол като натоварване за нашия гръбнак е второто
Коментари Харесай

Ето кое е най - вредното натоварване за гръбнака

Стоенето на стол като натоварване за нашия гръбнак е второто по вредност след тежкия просташки труд. Това съобщи в ефира на Дарик проф. Явор Енчев, шеф на клиниката по неврохирургия във варненската университетска болница „ Света Марина”.
В Клиниката по неврохирургия най-вече са пациентите с гръбначни болести. Една от аргументите е застоялият метод на живот.
Стоенето на стол има своите правила и особености. Натоварва съществено гръбнака и води до неговото редовно увреждане. Болките в кръста са леката форма на тези недоволства, уточни експертът. Той посъветва всеки, койот работи на стол, да влага в комфортен ергономичен стол и да се пробва да съблюдава вярната стойка при стоене. Тя не е 90 градуса, нито наведен напред. Гръбнакът би трябвало да бъде леко провиснал обратно, към 120 градуса, с цел да бъде съхранена извивката в пояса.
Физическата интензивност като вървене и тичане оказва помощ, само че не трябва да се прекалява с тях. Масажите са част от физиотерапията, която е мощен инструмент за лекуване. Той би трябвало да бъде употребен оптимално, преди да се пристъпи към хирургията, означи проф. Енчев. Неговите усещания са, че разтривки се оферират от хора, които нямат съответната професионална подготовка, а това може да докара даже до противоположен резултат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР