Сто и тридесет новоприети военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада положиха

...
Сто и тридесет новоприети военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада положиха
Коментари Харесай

130 нови войници от 61-ва Стрямска бригада се заклеха пред п...

Сто и тридесет новоприети военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада поставиха клетва за честност на родно място. Церемонията се състоя в Клисура пред паметника на Боримечката. Това е следващият обред за полагане на клетва, който се състои на знакови за българската история места след клетвите пред паметника на Васил Левски в Карлово на паметника на връх Шипка. С вълнуващо слово към бойците се обърна командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден военачалник Деян Дешков.

Това е вторият за тази година огромен банкет на военнослужещи в 61-ва Стрямска бригада след спада на интереса към специалността пред последните 7-8 години. На 29 януари в Карлово пред паметника на Васил Левски клетва поставиха 150 нови бойци, тогава за оповестените свободни места на конкурс се явиха над 250 индивида. За този банкет също имаше претенденти над броя на оповестените свободни места.



Към момента стартовата заплата на военнослужещите е над 1000 лв., военните имат и редица обществени придобивки. Повишеният интерес се дължи и на акцията „ Бъди боец “, която върви в цялата страна, а също и на престижът, който през годините си построи 61-ва Стрямска бригада в Карлово.

Клетвата в Клисура бе впечатляващ обред на фона на паметника на Боримечката и двете планини към него. Церемонията събра жителите на града, както и доста посетители и родолюбиви българи от Карловския край.



Снимки: Официалната страница на град Клисура във ФБ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР