Стилияна Николова спечели златните медали на обръч, на бухалки и

...
Стилияна Николова спечели златните медали на обръч, на бухалки и
Коментари Харесай

Стилияна Николова с трето злато, 3 медала и за Ева Брезалиева на финалите на СК в Баку

Стилияна Николова завоюва златните медали на обръч, на бухалки и на лента, а Ева Брезалиева взе сребро на топка, сребро на лента и бронз на обръч на финалите на обособените уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Николова, която през вчерашния ден стана шампионка в многобоя, получи 34.650 точки на обръч, а Брезалиева беше оценена с 44.550 точки. И двете изиграха мощни своите композиции, а за Брезалиева това е също второ отличие след бронза в многобоя.

Сребърният орден на този апарат завоюва международната първенец от София 2022 София Рафаели от Италия с 34.400 точки.

На топка Брезалиева завоюва сребро, а Николова остана осма след груби неточности.

След мощна и постоянна игра Ева Брезалиева получи оценка от 32.950 точки и взе сребърния орден на топка. Стилияна Николова с апарат отвън терена и други грешки остана последна с резултат от 28.700.

Златен орден за Дария Варфоломеев от Германия с 33.150 точки, а представителка на Узбекистан Тахмина Икромова се подреди трета с  31.800.

На финала на бухалки Николова още веднъж стана шампионка с 34.150 точки. Втора и трета са надлежно Виктория Оноприенко (Украйна) с 32.650 точки и Дария Варфоломеев с 32.550.

Ева Брезалиева имаше грешки и остана пета с 31.650 точки.

Златен орден Стилияна Николова завоюва на финала на лента с 31.300 точки и по този начин завършва конкуренцията с четири първи места. Брезалиева беше оценена с 31.100 и завоюва сребърния орден в този край. Бронзово отличие е за Тахмина Икромова от Узбекистан с

Така равносметката на България досега е осем оценки - четири златни на Стилияна Николова в многобоя, на обръч, на бухалки и на лента, а Брезалиева има бронз в многобоя, сребро на топка, сребро на лента и бронз на обръч.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР