Стилиян Петров пред Sportal.bg: Дали трябва да се страхуват от

...
Стилиян Петров пред Sportal.bg: Дали трябва да се страхуват от
Коментари Харесай

Стилиян Петров пред Sportal.bg: Дали трябва да се страхуват от мен? Да!


Стилиян Петров пред Sportal.bg: Дали би трябвало да се опасяват от мен? Да!

Рекордьорът по мачове с фланелката на българския народен отбор и дълготраен капитан на „ лъвовете “ Стилиян Петров даде особено изявление за Sportal.bg. Стенли бе разгласен за „ Футболист на годината “ през 2003 година, а тази година най-авторитетния самостоятелен приз у нас ще бъде връчен за 60-и път.

Роденият в Монтана именит състезател показа по какъв начин живее с неговото семeйство по време на пандемията в Англия, описа и за работата на своята фондация, посредством която оказва помощ на заболели хора от целия свят.

Не подминахме и наболелите тематики за проблемите в родния футбол, а Стилиян е доста сериозен към процесите. Ето обаче неговия отговор за какво се тормозиха много хора, когато се разбра, че има вид той да се кандидатира за президент на БФС: “Това е една много тежка тематика. Доста хора се пробват да доближат до мен по друг метод. Дали аз съм верния човек? Не мога да отговоря. Ще се веселя да се появи някой с визия, проект, конструкция, с метод на работа, с екип...Всичко обаче продължава, както беше едно време. Всеки споделя, че не желае да демонстрира екипа си, с цел да не го видят. Или пък не споделя, какво ще трансформира, с цел да не го изкопират другите...Досега не съм видял някой, който да излезе със мощна тактика, със мощна ръка и с визия за измененията, които ще бъдат направени. Защото се търсят промени, когато нещо не върви. Когато всичко е наред - не се вършат промени. За страдание при нас не върви. Затова споделям, че не мога да кажа дали съм верният човек. Дали това е моментната ми цел? Не! Мога да го кажа откровено? Дали би трябвало да се опасяват от мен? Да! Защото, в случай че реша, може би ще бъда верния човек, защото съм самостоятелен от никой. Това е при мен най-силното нещо. А дали желая да се забърквам в това? Искам да го кажа непосредствено – не. “

Стенли поддържа Димитър Бербатов да влезе в ръководството на родния футбол и да започва наложителните промени.

Той обаче се тормози от обстоятелството, че самите български футболни хора не желаят никакви корекции. Бягат от новото, не желаят да се учат от другите.

Петров е уверен, че у нас продължава да се раждат гении. В доста от случаите обаче те не получават късмет за развиване.

Според Стенли последните национални селекционери са се оправдавали от неналичието на качествени играчи, а не са поставяли съответна цел. „ Навремето, може да сме били най-слабия тим, само че постоянно имахме сложена цел от треньорите. А в тима на България има единствено една цел – наложително гонене на класиране “, съобщи игралият 105 пъти за Родината.

Петров уточни като ярък лъч в шампионата ни „ Лудогорец “ и съобщи, че само за разградчании се приказва в чужбина, когато става дума за български футбол.

Стилиян показа с болежка мнението си за родния си клуб „ Монтана “.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР