Стенописът с дърво, както беше наречено последното произведение на уличния

...
Стенописът с дърво, както беше наречено последното произведение на уличния
Коментари Харесай

Обезобразиха с бяла боя стенописа с дърво на Банкси в Лондон

Стенописът с дърво, както беше наречено последното произведение на уличния създател Банкси, е обезобразено с бяла багра. За това оповестява Би Би Си, представени от БТВ. 

Творбата, която се появи в неделя, включва зелена багра върху стената на постройка зад мъртво дърво. Погледната от избран ъгъл рисунката основава усещане, че дървото се е раззеленило. А в единия ъгъл на творбата има нарисуван със образец човек.

В понеделник Банкси съобщи, че стенописът е негов след редица спекулации за авторството. Много хора от цялостен Лондон се стекоха да видят творбата.

Два дни по-късно – в сряда сутринта, творбата на изкуството осъмна с пръски бяла багра. За вандалската демонстрация алармирал 35-годишният Мат Маккена, който разхождал кучето си в близкия парк.  

" Това е същински позор. Това се случи за една нощ. Моята другарка първа видя творбата в неделя и ми сподели, че доста ѝ харесва. Тя накара хора да дойдат в нашия квартал, с цел да я видят ", сподели той.

A post shared by Banksy (@banksy)

Общинският съвет на Ислингтън е бил потърсен за коментар от Би Би Си, само че от там са споделили, че към момента не е открит причинителят на действието.

Художникът на графити Джо Епщайн обаче разяснява, че доста постоянно уличните актьори водят „ война за територия “, която може „ да ги докара до подобен вид вандалски прояви “.

Преди да се появи бялата багра от градския съвет на Ислингтън обявиха, че екипът за унищожаване на графити е наясно с това, че става дума за творбата на изкуството и няма да го отстрани от стената на постройката.

Освен това те обясниха, че черешовото дърво, определено от Банкси, е на възраст 40-50 години и е било с влошено здраве – открито е изгниване и увреждане от гъбички. Това е довело до орязването на клоните му.

От общинския съвет декларират също по този начин, че ще продължат с опитите да запазят дървото живо, както и че то би би трябвало още веднъж да се разлисти след време.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР