Стена на благодарността - десетки писма и картички с думи

...
Стена на благодарността - десетки писма и картички с думи
Коментари Харесай

Емоционални послания пред COVID-отделение дават сили на героите в бяло

Стена на благодарността - десетки писма и картички с думи на благодарност посрещат лекарите и медицинските сестри на входа на COVID-отделение в столичната болница " Софиямед ". Емоционалните послания дават сили на героите в бяло при започване на следващата дълга промяна. А на пациентите дават вяра.

Изписани на ръка, благодарствени картички са залепени върху стъклената стена на Коронавирус отделението. Тази своебразна стена на благодарността е образувана от последните дни на декември и първите на 2021 година.

Едно от посланията показва благодарността на две деца за това, че лекарите са избавили техния татко, друго - разкрива историята на семейство, което ръка за ръка влиза в COVID-отделението и дружно след 12 дни тук преборват ковид, измежду други.

След 10 дни в COVID-отделението 81-годишният Тодор още веднъж е на крайници. Широката му усмивка остава скрита под маската. Но сълзите в очите личат отдалеко. Тодор съумява да каже персонално " благодаря " на своите герои. Други обаче по този начин и не ги срещат, когато престоят им в болничното заведение завършва.



Преди да тръгнат от Коронавирус отделението двама съпрузи ръка за ръка вземат решение да отдадат своята признателност и благодарност към лекарите на първа линия и оставят своето самопризнание към тях.

" Когато идват са много по-обезкуражени, те са слаби, само че след нашите грижи, те напущат с нови сили и подготвени да си отидат у дома - това е вдъхновяващо ", споделя студент по " Медицина ".

Думата " благодаря " е написана с разнообразни почерци. Историите на стената стават от ден на ден.

Вместо име някои от излекуваните пациенти са написали номера на стаята си в КОВИД-отделението, тъй като по този начин лекарите щели да ги разпознаят по-лесно.

" За нас това отношение на пациентите, тази тяхна самодейност, е доста празнично за душите ни. Защото мисля, че след думата " оказвам помощ ", другата най-сладка дума е " благодаря ". Благодаря за вниманието към нас, благодаря и на пациентите, които се отнасят към нас с толкоз обич, благодаря и на тези, които изгубиха своите близки, уповавам се и желая амнистия от тях ". Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Василка Зарчева, експерт по инфекциозни и детски заболявания в болница " Софиямед ".

Според нея младите лекари, които без боязън и с доста бързо умеене навлизат в инфекциозната патология, са вярата на България и откакто има такива хора, млади, самоотвержени, умни и способни, милосърдни към пациентите, нашият народ ще оцелее без значение какво се случва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР